Binnen scouting dragen we een "uniform". Dat doen we zodat iedereen er een beetje hetzelfde uit ziet. Bovendien is het handig om een "speelpak" te hebben in plaats van met je nette kleren in het bos te gaan ravotten. Dit draag je bij de verschillende speltakken:

Naast de verplichte kledingstukken worden een spijkerbroek en stevige schoenen die vies mogen worden aanbevolen.

Welpen

Welpen dragen een groene blouse, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek, het blauwe scoutingvest en de blauwe Scouting Zetten das met dasembleem.

Woudlopers

Woudlopers dragen het nieuwe groene Woudlopers t-shirt, het blauwe scoutingvest en de blauwe Scouting Zetten das met dasembleem.

Scouts

Scouts dragen een rood of blauw tshirt met het logo van de scouts, het blauwe scoutingvest en de blauwe Scouting Zetten das met dasembleem.

Rowans & Sherpa's

Rowans & Sherpa's dragen het nieuwe zwarte R&S t-shirt en de blauwe Scouting Zetten das met dasembleem. Een zwarte hoodie met hetzelfde ontwerp als het t-shirt is optioneel. Bij groepsactiviteiten dragen zij ook het blauwe scoutingvest.

Pivo's en Pivo Plus

Zij dragen geen uniform, maar bij groepsactiviteiten dragen zij tenminste de blauwe Scouting Zetten das met dasembleem.

Scouting Zetten Band

De Scouting Zetten Band treedt op in het uniform van Scouting Nederland. Deze 'bandfit' bestaat uit de volgende onderdelen:

• ScoutFit blouse brique voorzien insignes
  • Blauwe Scouting Zetten das met dasembleem en bruine dasring
  • ScoutFit outdoorbroek
  • Scouting riem
  • Zwarte schoenen
  • Zwarte sokken

Bij regen of kou zorgt de band daarnaast nog voor een rode regenjas.

Scoutshop

De T-shirts die de diverse speltakken dragen worden speciaal besteld en zijn dus niet bij de ScoutShop te koop. U krijgt van de leiding van uw kind te horen hoe u een speltak T-shirt kunt kopen. Ook het dasembleem en eventuele insignes krijgt u via hen.

De blauwe das, het blauwe vest, maar ook allerhande andere nuttige dingen voor kampeerders kunt u kopen bij de ScoutShop. Dat kan online op www.scoutshop.nl of bij de dichtstbijzijnde winkel in Arnhem.

ScoutShop Arnhem
Wichard van Pontlaan 114
(Nabij treinstation Presikhaaf)
6824GM Arnhem