Om u als ouder/verzorger in staat te stellen om uw kind(eren) ook te begrijpen als ze vol verhalen over scouting thuiskomen, geven we u een handig lijstje met jargon en afkortingen.

Afdeling  Groep Rowans & Sherpa's (jongens en meisjes van 14-18 jaar)
Baden Powell Bedenker en stichter van Scouting
Blokhut  Clubgebouw van scouting
Bulldog Beetje ruw spel, wel leuk
Dropping Populaire activiteit waarbij de leden (veelal bij avond) worden afgezet op een onbekend terrein waarna ze hun weg moeten vinden terug naar de blokhut of naar een overnachtingsplaats
Hike Eén- of meerdaagse wandeltocht
HIT Afkorting voor: Hikes, Interessekampen en Trapperskampen. Tijdens het Paasweekend worden onder deze paraplu op verschillende plaatsen in Nederland ruim 60 verschillende hikes en staande kampen georganiseerd voor uiteenlopende interesses.
Hopman Teamleider van de Scouts speltak
Horde Groep welpen (jongens en meisjes van 6-9 jaar)
HUDO Primitief toilet op een tentenkamp. Gat in de grond met toiletzitting erop. Afkorting van "Houdt Uw Darmen Open"
Installatie Soort ceremonieel bij het opnemen van nieuwe leden in een speltak. Voor ouders de kans om enkele leuke foto's te maken
Jamboree Vierjaarlijks internationaal scoutingkamp
LUPA LUnch PAkket
Nest Subgroepje bij welpen.Elk nest heeft een kleurnaam
Overvliegen Het overgaan van de oudste leden naar de volgende speltak. Gaat met enig ceremonieel gepaard, vaak in de buurt (voor oudere leden ook wel IN) de Linge
Pionieren Maken van bouwwerken van houten palen en touw, bijvoorbeeld torens, tafels, bruggen.
Speltak Leeftijdsgroep
Stam Groep Pivo's (jongeren van 18+ jaar)
Troep Groep Scouts (jongens en meisjes van 11-14 jaar)