De bevers is de speltak voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar bij Scouting Zetten. Het themaverhaal van de bevers speelt zich af in Hotsjietonia, dit is een dorp waarin allemaal verschillende mensen wonen.

Themaverhaal

Stuiter (een kind van beverleeftijd) komt een tijdje in Hotsjietonia wonen en ontmoet allemaal verschillende mensen in het dorp: Zo wonen Sterre en Steven Stroom op een boot en varen zij met Stuiter naar spannende plekken. Boswachter Bas Bos en zijn vrouw Rebbel zijn altijd lekker buiten aan het werk. De grappige Professor Plof doet allemaal proefjes en zijn lieve vrouw Rozemarijn houdt van werken in de tuin en van koken, zij maakt de lekkerste gerechten. Fleur en Keet Kleur zijn heel creatief en Stuiter mag hun vaak helpen met bijzondere knutselprojecten. En tot slot wonen Stanley Stekker en Noa in het dorp, deze twee zetten je aan het denken, maar bij hun kun je ook goed uitrusten. Met al deze bewoners van het dorp beleeft Stuiter de meest bijzondere avonturen, net als de Bevers!

Groepsindeling

De wet van de bevers luidt: “Ik ben een Bever, wat Bevers doen, doen we samen” dit houdt in dat we met de Bevers geen standard groepen hebben, wel zullen we af en toe de groep in kleinere groepjes verdelen voor spelletjes. Een groep Bevers noemen we een kolonie.

Scoutfit

De Bevers dragen een rood t-shirt met het logo van de Bevers. Bij het uniform behoort ook de Balmoral das, deze das is kenmerkend voor Scouting Zetten.

Opkomsttijden Bevers

Zaterdagochtend 10:00 - 12:15 uur