Ook op muzikaal gebied zit je goed bij Scouting Zetten! De Scouting Zetten Band is een dynamische drumfanfare voor jong en oud waar muzikanten vanaf 7 jaar lid kunnen worden en een instrument kunnen leren bespelen.

De band neemt jaarlijks deel aan diverse optochten, concerten, concoursen en festivals. Tijdens deze evenementen is zij een graag geziene gast. Door het enthousiasme van de leden is zij al ruim 35 jaar niet weg te denken uit het dorpsbeeld. Zetten en de Scouting Zetten Band zijn dan ook onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Op de woensdagavond wordt er altijd druk gerepeteerd. Meestal repeteert de band van 18:45 tot 20:30 uur, de pauze is van 19:45 tot 20:00 uur maar dit kan nog wel eens anders zijn in de aanloop naar het hoogtepunt van het seizoen: Het Landelijk Bandconcours van Scoutingbands; elk jaar begin juni.

De Scouting Zetten Band heeft haar eigen website: www.scoutingzettenband.nl

Scoutfit

De Scouting Zetten Band treedt op in het uniform van Scouting Nederland. Deze 'bandfit' bestaat uit de volgende onderdelen:

• Zwarte schoenen
  • Zwarte sokken
  • ScoutFit blouse brique voorzien insignes
  • Scouting riem
  • Scouting Zetten das met badge en dasring
  • ScoutFit outdoorbroek
  • Rode regenjas (bij slecht weer)

Opkomsttijden Band

Woensdagavond 18:15 - 20:45 uur