Nieuws

Scouts en modder

Afgelopen weken hebben wij verschillende leuke dingen gedaan, waaronder basketbal en voetbal. Basketbal was voor sommige van ons makkelijk, omdat de basketbal niet al te hoog hing.

Lees meer...

Veel plezier en zonneschijn bij de Welpen

Het nieuwe jaar bracht bij de welpen weer veel plezier en zonneschijn. Samen met hun leiding hebben zij de afgelopen week veel lol kunnen maken met zijn allen. Of het nou buiten of binnen was, iedere opkomst was weer een feestje!

Lees meer...

Onder de loep November

Elke week worden er weer mooie programma’s gedraaid en uitdagende activiteiten georganiseerd bij scouting. Maar wie zijn nou eigenlijk de mensen achter deze vereniging?

Lees meer...

Jotihunt 2017

Kijk jij ook nog steeds om je heen als je in de auto zit of je een vos ziet? Want dan ben je zeker niet de enige die daar last van heeft. Het Jotihunt virus zorgt er elk jaar weer voor de nodige slachtoffers.

Lees meer...

Overvliegen 2017

Het overvliegen dit jaar was weer een groot spektakel, ondanks de slechte weersvoorspellingen zijn alle leden goed (wel nat) naar de overkant gekomen en vrolijk door de volgende speltak verwelkomt.

Lees meer...

Bestuurnieuws November

Ieder jaar organiseert de bridgeclub 3 Sans-Atout uit Herveld een goede doelendrive. Dit is een jaarlijks bridgetoernooi waarbij de opbrengst is bestemd voor een goed doel. Dit jaar hebben ze gekozen voor ondersteuning van activiteiten voor de jeugd en is hun oog gevallen op ons, Scouting Zetten.

R&S nieuws November

Ja wij als R&S’ers zijn ook weer begonnen dus ook weer beginnen met jawel.. REGELS!
Dat was ook onder andere de 1e opkomst we zijn daar ook ingedeeld voor de opkomsten regelen en brainstormen voor leuke ideeën!

Lees meer...

Woudlopernieuws November

Sinds de zomervakantie hebben we met de woudlopers al heel veel leuke dingen gedaan, waaronder bijvoorbeeld het overvliegen, kanoën, lekker kliederen met zelf gemaakt slijm en tot nu toe wel het hoogte punt: het herfstkampje. 

Lees meer...

Welpennieuws November

De eerste opkomst na het overvliegen liep als gesmeerd voor onze welpen. Ze mochten namelijk de jungledieren helpen met overleven bij de wateroverlast. 

Lees meer...

Welpennieuws april

„Bijna‟ elke zaterdag staat de welpenleiding om 9.30 uur klaar om de inmiddels 18 Welpen een leuke zaterdagochtend te geven. Wat op zich al een hele uitdaging is, want vind maar eens spellen of activiteiten die iedereen leuk vind om te doen!

Lees meer...

Vrije Inloop dag

Op zaterdag 3 juni is er bij Scouting Zetten een vrije inloop dag. Op deze dag is iedereen van jong tot oud welkom om een kijkje te komen nemen bij onze scoutinggroep in Zetten.

Verschillende activiteiten zijn in en om de blokhut aanwezig, waaronder een spannend bosspel, een vuurtje, knutselactiviteiten en nog veel meer andere stoere activiteiten. Deze dag is van 14:00-16:30 uur en je kunt binnen deze tijden inlopen wanneer je wilt. Er is veel te zien, dus een aanrader is wel: Kom niet te laat!

Wij hebben er al veel zin in en we hopen jullie ook!!!

Bandnieuws april

De Scouting Zetten Band is de afgelopen paar maanden druk bezig geweest om te repeteren voor het bandconcours dat plaatsvindt op zaterdag 20 mei.

Lees meer...

Scoutsnieuws april

Ook de Scouts hebben de sinds de koude wintermaanden zeker niet stilgezeten. Doordat het weer wat beter is geworden (maar het toch nog steeds knap fris kon zijn!) hebben we buiten weer een opkomst met vuur gedaan.

Lees meer...

Woudlopernieuws april

De woudlopers hebben de laatste tijd bij lange na niet stil gezeten, ze hebben natuurlijk geholpen met de potgrondactie, NLdoet en de schoonmaakactie. Maar naast dit goede werk hebben zij verschillende leuke programma‟s gehad.

Lees meer...

Kinderen moeten avontuurlijker leren spelen

Avontuurlijk spelen

Uit onderzoek dat eind maart in het AD is verschenen blijkt dat 79% van de ouders hun kind avontuurlijker zou willen laten spelen, maar dat in de praktijk niet doet. Kinderen leren te weinig om risico’s in te schatten omdat ze te weinig dingen doen als klimmen in een boom, een vuurtje stoken of met een zakmes spelen. Daarmee worden kinderen angstiger, ook op latere leeftijd. Door nu avontuurlijk te leren spelen krijgen kinderen meer zelfvertrouwen. Spelenderwijs leren is de basis van Scouting.

Lees meer...