„Bijna‟ elke zaterdag staat de welpenleiding om 9.30 uur klaar om de inmiddels 18 Welpen een leuke zaterdagochtend te geven. Wat op zich al een hele uitdaging is, want vind maar eens spellen of activiteiten die iedereen leuk vind om te doen!

Gelukkig hebben we hele database aan spellen en activiteiten en zijn wij redelijk creatief, wat ervoor zorgt dat geen enkele opkomst saai is. De ene keer spelen we levend ganzenbord, staat het hele programma in het teken van jouw fantasiedier of gaan we heerlijke broodjes en zandkoekjes maken (en natuurlijk op te eten).

kattenkwaad apr17 welpen2Met Pasen zijn de Welpen goed bezig geweest voor de natuur. Ze hebben namelijk met z'n allen een stuk van het bos schoongemaakt. Alles wat niet in de natuur thuis hoorde werd met de grijpers gepakt en in de vuilniszakken gestopt. In de strijd om zoveel mogelijk rotzooi op te halen moest de leiding goed de wegen en paden in de gaten houden, om te zorgen dat de welpen geen fietsers omver liepen. Weer terug op de blokhut met volle vuilniszakken en een stuk van het bos weer schoon, wachtte er een verrassing op de blokhut. De paashaas had namelijk eieren verstopt in de milieutuin. Het was echter wel even voorzichtig omspringen met die eieren, want ze waren al verstopt voordat ze gekookt konden worden. Dat was nog een hele uitdaging! Nadat bijna alle eieren gevonden waren, hebben we ze nog even een mooi kleurtje gegeven. Zodat ze er leuk uitzagen voor thuis tijdens de paasbrunch/lunch (eerst nog even koken, wel jammer van al die kunstwerken).

Afgelopen zaterdag 22 april hebben we natuurlijk Sint Joris gehad. De Welpen en Woudlopers draaiden weer een keer samen. Om 17.00 uur was het verzamelen en deden we eerst even een namenspel om weer bekend met elkaar te worden. Vervolgens gingen we het bos in voor een actief bosspel, smokkelaartje. Het doel: goud smokkelen naar de andere post in het bos, zorgen dat de douane je niet te pakken krijgt en je goud afpakt. Na een goede tijd in het bos rond rennen was het tijd om te eten. Dit keer een lekkere nasi schotel met bonen en ananas. Erg lekker; kookstaf bedankt! Na het eten volgde het inmiddels bekende Sint Joris programma: kampvuur, het Sint Joris verhaal en wat
liedjes zingen.