Het nieuwe jaar is al weer twee maanden aan de gang en in die twee maanden hebben de woudlopers zeker niet stil gezeten! Het eerste hoogtepunt van dit jaar was het uitje in januari. Met bijna alle woudlopers verzamelden we bij het Triavium in Nijmegen om lekker een middagje te gaan schaatsen. Dikke kleding aan, schaatsen aan en gaan. Tussen de woudlopers zitten echte kunstschaatsers en tijdrijders, menig leiding kon de kinderen niet bijhouden ;)

In februari hebben we één opkomst de touwtjes overgedragen aan de kinderen zelf. De kinderen mochten in groepjes zelf een onderdeel van de opkomst verzinnen. Dit was natuurlijk erg leuk en er kwamen de wildste ideeën naar boven. Toen we samen met de groepjes gekeken hadden naar wat haalbaar en leuk was is er een heel gaaf programma uit komen rollen. We begonnen met kleine spelletjes op het plein waaronder ‘Simon zegt’, splash en vette haas. Daarna vertrokken we richting het kleine bosje langs het Hemmense pad waar we een potje smokkelaartje speelden. Met een leiding en een woudloper in het midden als politie werd het extra spannend. En als laatste verbouwden we het hele lokaal om verstoppertje in het donker en daarna voetje van de vloer te spelen. Kortom een geslaagde opkomst helemaal verzonnen door de woudlopers zelf!

En uiteraard het hoogte punt van dit jaar tot nu toe; het Houthakkers Kamp! In de bossen van Amerongen verzamelde we om 9 uur bij boswachter Jan. Na een mooie speech van de boswachter en een regen aan cadeaus voor hem begonnen we met ons programma. Wij gingen eerst kloven, misschien wel het stoerste onderdeel van het HHK. Alle woudlopers mochten zelf houtblokken door hakken! Maar wat we dachten dat het stoerste onderdeel was werd snel ondergesneeuwd door het programma dat was georganiseerd door de organisatie. Speciaal voor het 30 jarige jubileum hadden we extra programma onderdelen. We gingen schieten! Met pijl en boog en met verschillende buksen. Na heel wat doelen te hebben geraakt kwamen ook de speciale werpmessen tevoorschijn, hoe gaaf is dat! Na het middag eten gingen we met een kleine wandeling naar een ander deel van het bos waar we levend stratego speelden. Terug hoefden we niet te lopen maar werden we opgehaald door de tractor. Met zijn allen achter is de wagen en de chauffeur lekker opstoken om nog harder te rijden. De kinderen vonden het fantastisch, de leiding daarentegen stond af en toe best wat angst uit en was weer blij met beiden benen op de grond te staan ;) Na nog wat standaard HHK onderdelen zoals stapelen en nog wat kloven kregen we nog een speciaal onderdeel. Dit was een roofvogelshow. En wat was dat gaaf! Bijna alle woudlopers hebben wel een valk, uil, parkiet of andere mooie vogel op hun hoofd of arm gehad, echt heel bijzonder. Na een frietje van de frietkar (ook weer zo’n leuk extraatje vanwege het jubileum) en een heel lekker toetje met ijs en pannenkoeken speelde we nog een potje bulldog voordat het tijd was om naar huis te gaan. Naar onze mening was het een super gave dag!