Sinds de zomervakantie hebben we met de woudlopers al heel veel leuke dingen gedaan, waaronder bijvoorbeeld het overvliegen, kanoën, lekker kliederen met zelf gemaakt slijm en tot nu toe wel het hoogte punt: het herfstkampje. 

Het eerste weekend van de herfstvakantie hadden wij het jaarlijkse herfstkampje; het eerste kampje met de nieuwe groep. Dat is voor velen altijd wel wat spannend, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Met bijna een complete groep startte we het kampje op vrijdag avond om half 8. We begonnen het kamp met een spel genaamd politie en boefje. De naam zegt het eigenlijk al, een deel van de groep, de politie agenten, moesten ervoor zorgen dat alle boeven gevangen werden. Dit deden ze door de boeven op te sporen en ze op wat voor manier dan ook te escorteren naar

de gevangenis. Dit werd nog eens vermoeilijkt door dat we het in de donkere milieu-tuin deden. Hierna was het even tijd voor wat drinken, want pfooeee daar word je best moe van.

Tijdens het drinken kwam er een harde gil vanuit de keuken. Eén van de leiding had iets engs gezien. Een lijk!! In de 

bijkeuken lag een lijk op de vloer. Rondom het lijk lag veel bloed en het leek alsof hij overvallen was. De leiding had een brief gevonden van de politie officier van Zetten en omgeving. De politie was namelijk zo druk dat ze geen tijd hadden om de verdachten te verhoren en daarom kregen wij als woudlopers de vraag of we hierbij konden helpen. Natuurlijk kunnen wij dat!

Gewapend met zaklampen gingen de woudlopers in kleine groepjes het bos in. In het bos liepen 6 verschillende verdachten. De vrouw van de vermoorde man, zijn zoon, de buurman, zijn broer, de tuinvrouw en de butler. Zij stonden allemaal op het verdachte lijstje van de politie en het was de taak van de woudlopers om door vragen te stellen er achter te komen wie de dader zou kunnen zijn. Na best wel een poos in het bos te hebben doorgebracht en alle bedenkbare vragen te hebben gesteld aan de verdachten maakte elk groepje bij het kampvuur hun conclusie bekend. Eén groepje kwam heel dicht in de buurt. Uiteindelijk bleek het de butler samen met de vrouw geweest te zijn.

We sloten de avond af met een spelletje weerwolven bij het kampvuur en daarna doken we lekker het bed in, want ondertussen was het al best wel heel laat. Dat weerhield de woudlopers er natuurlijk niet van om (volgens de leiding)

weer veeeeel te vroeg wakker te zijn. Na een lekker ontbijt hebben we de volgende ochtend nog verschillende spellen in het bos gedaan zoals levend kwartet met verschillende bommen, en smokkelaartje. Alles dus nog in het politie/detective thema.

Om half 12 kwamen de eerste ouders aanlopen. Zoals elk jaar werden namelijk op het herfstkamp ook onze nieuwe leden geïnstalleerd. Na het afleggen van de belofte en het omhangen van de dassen waren ze allemaal echt officieel onderdeel van de Woudlopers. Langs deze weg willen we graag nog een keer alle nieuwe woudlopers van harte feliciteren! We hopen dat jullie heel veel leuke tijden gaan beleven samen met ons bij de woudlopers!