Sinds de vorige ‘kattenkwaad in de mail’ hebben wij weer veel leuke dingen gedaan! Hieronder een greep uit de verschillende opkomsten.

16 december

Zoals altijd sluiten wij het jaar altijd leuk af met een uitje. Dit jaar deden we dat samen met de welpen. We gingen naar de bioscoop! Met zijn allen verzamelden we op de parkeerplaats van de Cinemec in Nijmegen en daarna hebben we genoten van de geweldige film Coco! Nog even afgesloten met een zakje chips en wat lekkers te drinken en dat was weer een geslaagde jaarafsluiting!

20 januari

Een van de eerste opkomsten van het nieuwe jaar zijn we creatief aan de gang gegaan. Maar wel stoer creatief! We hebben namelijk katapulten gemaakt. Twee verschillende versies. De ene was een mini versie die we van ijsstokjes en elastiekje hebben gemaakt, deze was erg leuk om eikels mee af te vuren. Daarnaast hebben we ook nog een grotere hand katapult gemaakt. Na het zoeken van een geschikte stok in het bos hebben we er met leer en oude fietsbanden een echte goed werkende katapult van gemaakt! Uiteraard hebben we de opkomst afgesloten door er even lekker mee te schieten (op bomen en muren :P )

 

3 februari

Vandaag gingen we aan de slag met het breken van de scouting records. Dit is een lijst met leuke uitdagingen om aan te gaan. Het ging van zo lang mogelijk op 1 been staan, tot beschuit fluiten, tot limbo dansen, tot muur zitten en nog veel meer leuke en soms lastige records om te breken. Iedereen kreeg zijn eigen formulier om de gehaalde records in te vullen. Het was een heuse strijd en erg leuk om te zien. We hebben over de grond gerold van het lachen!