Juist de winter zorgde bij de Scouts voor extra pret. Aangezien er eindelijk een keer een mooi pak sneeuw lag op de zaterdag, was het tijd voor een middagje sneeuwpret!

In groepjes gingen ze snel aan de slag om stevige verdedigingsmuren te maken, zodat ze helemaal voorbereid waren op een hevig sneeuwballen gevecht. Soms vlogen de sneeuwballen al wat eerder door de lucht, meestal gemikt op de leiding. Maar dat maakt het juist zo leuk! De weken erna was er weinig sneeuw meer te vinden, maar dat mocht de pret niet drukken! Want ook zonder sneeuw hebben de Scouts een hoop lol, zoals die ene keer met de slotjes kist. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een kist die vol hangt met heel veel sloten. In die kist zit iets wat de Scouts moeten zien te bemachtigen. Na heel veel zoeken en verschillende uitdagende opdrachten te hebben uitgevoerd, konden ze de verschillende sleutels verdienen. Uiteindelijke is het de Scouts gelukt om de kist open te krijgen en de heerlijke prijs in ontvangst te nemen.

Naaste allerlei uitdagende spellen zijn onze Scouts ook nog een erg creatief en handig. Ze hebben allemaal zelf prachtige vogelhuisjes gemaakt. Dus zelf alle planken op maat gezaagd en aan elkaar getimmerd. En uiteindelijk ook nog versiert. De ene koos ervoor om het vogelhuisje te schilderen en de ander om te mozaïeken.