Ook de Scouts hebben de sinds de koude wintermaanden zeker niet stilgezeten. Doordat het weer wat beter is geworden (maar het toch nog steeds knap fris kon zijn!) hebben we buiten weer een opkomst met vuur gedaan.

De scouts hebben zelf vuurtafels gebouwd met rooster en een klein vuur eronder, om daarop lekkere warme hamburgers te bakken. Daarna was het tijd voor de ruilopkomst. Bij de ruilopkomst begonnen de groepjes met een oud stuk pioniertouw, en moesten dit langs de deuren proberen te ruilen in de vorm van een woordslang. Dus, de laatste letter van het oude voorwerp moest de eerste letter zijn van het geruilde voorwerp. Dit leverde creatieve resultaten op, van suiker tot een heuse lade.

Op 1 april hadden we de "serieuze" opkomst om kleding te pimpen. Het was alleen geen grapje, Na wat horten en storen is iedereen toch aan de slag gegaan en zijn er hele toffe creaties uitgekomen. Zelfs de leiding deed enthousiast mee. De glitters zijn nog steeds overal te vinden! Bij de pionieropkomst hielden de Scouts tegen elkaar een race waarbij ze zo snel mogelijk knopen moesten leggen. De door de leiding gebouwde schommels waren een plezierige afleiding van de leerzame knoopestafette. De laatste opkomst stond in het teken van experimenten. Deze experimenten wisselden tussen het maken van regenboogkleurig water van skittles tot het experimenteren met een magnetron. Het was niet alleen een “knallende” opkomst, maar daarnaast ook nog leerzaam!kattenkwaad apr17 scouts1