Op vrijdag 21 april wilden de R&S graag hun culinaire kunsten testen, dus was het tijd voor een kookwedstrijd op houtvuur!

Dit keer draaiden we bij de R&S in een andere samenstelling dan normaal. Eens per maand draaien de oudste scouts namelijk met ons mee en gaan onze oudsten naar de Pivo's. Dit was dus één van die keren! Bij ons bedenken onze leden, in tweetallen, zelf het programma. Dit keer wilden ze graag hun culinaire kunsten testen, dus was het tijd voor een kookwedstrijd op houtvuur! Hiervoor werd de groep in tweeën gedeeld en snel sloegen ze aan het brainstormen over wat de perfecte gerechten zouden zijn om te kunnen winnen. Beide teams moesten in 2 uur tijd een voor-, hoofd- en nagerecht bedenken, halen en bereiden op houtvuur. Nadat ze een gedegen menu hadden bedacht kon de ene helft van het team naar de winkel en de andere helft kon alvast het vuur aan maken. Maar natuurlijk moet je tijdens zo'n zenuwslopende wedstrijd ook even ontspannen en daar hadden ze bij de Jumbo iets leuks voor staan. Op de foto met Woezel & Pip, dat kon natuurlijk niet overgeslagen worden!

Daarna werd het toch echt tijd om aan de slag te gaan. Beide teams hadden echt uitdagende gerechten gekozen waarbij ze beide zeker wisten dat ze wel moesten winnen. Helemaal bij onze deskundige jury, Ronald & Michiel.

Menu groep 1:

kattenkwaad apr17 rs

• Stokbrood met kruidenboter
  • Pizza
  • Tiramisu

Menu groep 2:

• Knakworsten
  • Broodje hamburger
  • Marshmallows

Helaas, bleek de uitvoering in sommige gevallen toch een beetje moeilijker dan gepland. Pizza bakken op houtvuur is nog niet zo makkelijk als je zou verwachten. De eerste pizza kregen ze niet uit de pan. Waardoor het beleg aan één kant op een hoopje lag en de rest alleen lege bodem was. Dit bleek geen succes. De andere pizza wilde niet snel genoeg gaar worden , dus daar moest iets op bedacht worden. En begeleiding zou geen begeleiding zijn als zij de leden niet zouden helpen (meestal van de regen in de drup, net als nu!) De pizza afbakken in een pan op het gasfornuis bleek namelijk geen al te best idee! Op het gasfornuis ging het namelijk wel lekker snel, met als gevolg een zwarte
pizza en een keuken vol rook. Kortom: aan het eind van de avond twee pizza's gebakken en geen gegeten. Gelukkig hadden we thuis allemaal van te voren al gegeten, dus het was geen ramp. En ondanks dat het koken geen culinair hoogstandje beek te zijn hebben we wel een gezellige avond gehad.

Trouwens.....

.... niemand heeft gewonnen! Al had je dat misschien al wel verwacht. Helemaal omdat de opkomst al voorbij was voor we aan de desserts toekwamen. Toch willen we nog wel even melden dan groep 1 het beste voor en nagerecht had en groep 2 het beste hoofdgerecht. Dus gelijkspel is wel op z'n plek!