Elke week worden er weer mooie programma’s gedraaid en uitdagende activiteiten georganiseerd bij scouting. Maar wie zijn nou eigenlijk de mensen achter deze vereniging?

Elke editie van ‘Kattenkwaad in de Mail’ zullen we één van de kader leden van Scouting Zetten onder de loep nemen. Zo komen we allemaal wat meer te weten over onze leiding, het bestuur, het beheer en de helpende handjes van Scouting Zetten. 

Wie ben je en wat doe je bij Scouting Zetten? 

Ik ben Ronald de Wit en ik ben bij Scouting Zetten Rowans & Sherpa begeleider, beheerder, praktijkbegeleider en webmaster. 

Hoe oud ben je en waar kom je vandaan? 

Ik ben 27 met 20 jaar ervaring ;-) Ik woon al bijna mijn hele leven al in Zetten. Ik ben in Elst geboren en toen ik twee jaar oud was zijn we naar Zetten verhuisd. 

Hoe lang zit je al bij Scouting Zetten en hoe ben je erbij gekomen? 

Ik zit al sinds dat ik zelf een 7-jarig welpje was bij Scouting Zetten.  Een klasgenootje zei dat het leuk was en vroeg of ik een keertje mee ging. Dat heb ik gedaan en ik ben nooit meer weggegaan.

Wat vind je het leukste bij Scouting? 

Ik kan niet kiezen! Er zijn zo veel leuke dingen te doen bij scouting! Of het nou op zomerkamp gaan met de R&S, nieuwe leiding trainen of een weekend de gasten op het Scoutinglandgoed helpen is, het is allemaal leuk. Ik moet wel bekennen: wakker worden op het Scoutinglandgoed, in de prachtige natuur, is wel bijzonder...

Wat doe je in het dagelijks leven buiten Scouting? 

Ik ben, met een paar dure woorden, "Enterprise Mobility Consultant". Dat betekent dat ik bedrijven help om hun smartphones op hun bedrijfsnetwerk aan te sluiten.

Heb je nog meer hobby’s naast scouting? 

Is daar nog tijd voor dan? Want naast dat ik dingen doe bij Scouting Zetten, ben ik ook nog trainer bij de Scoutingregio en kampstaf op Scoutinglandgoed Zeewolde. Maar daarnaast doe ik ook nog theatertechniek: Ik zorg dat een toneelgroep in de buurt bij hun jaarlijkse voorstelling mooi in het licht staat. En soms ga ik wel eens op wintersport. 

Wie wil je nomineren voor de volgende editie van ‘Onder de Loep’? 

Welpenleiding Marala