Jongens en meiden van 11 to 15 jaar vormen de Scouts. Bij de scouts is er geen thema meer. De wereld om hen heen biedt voldoende uitdaging om hun programma´s uit te halen. Elke zaterdag weer ontdekken de scouts de wereld om hen heen middels allerlei actieve, spannende en leuke programma´s.

Programma's

Programma´s van de scouts bestaan o.a. uit bosspelen, het aanleren en toepassen van de typische scoutingtechnieken zoals pionieren, kaart en kompas en koken op houtvuur. Daarnaast is er ook nog ruimte om bijzondere andere dingen te doen als bijvoorbeeld het afdrukken van zelfgemaakte foto´s, het maken van kaarsen, het pionieren met satéprikkers, hetelucht ballonnen maken etc.

Groepsindeling

De groep scouts bestaat uit vier patrouilles van zes jongens of meiden. De patrouilleleider (PL) en assistent patrouilleleider (APL) hebben de leiding over hun patrouille. Met het kader (de PL´s en APL´s en leiding) houden we enkele keren per jaar een zgn. "ereraad". In de ereraad wordt gepraat over wat de programma´s zijn en of er nog bepaalde wensen zijn, hoe het binnen de groep draait etc. Ongeveer vier keer per jaar hebben de scouts een weekend in een speciaal thema: pionieren, primitief, een bepaald insigne, (bijna) niks is te gek! Eenmaal per jaar gaan de scouts een week op kamp. Zij kamperen dan op een terrein ergens in Nederland, slapen in tenten, koken hun eigen potje en beleven allerlei leuke dingen. Kortom: bij de scouts is het altijd een verrassing wat je gaat beleven!

Scoutfit

Scouts dragen een rood of blauw tshirt met het logo van de scouts. De blauwe scoutfit trui is optioneel maar wordt in koudere tijden vaak gedragen. Natuurlijk is de outfit niet compleet zonder de balmoral das, kenmerkend voor Scouting Zetten.

Opkomsttijden Scouts

Zaterdagmiddag 14:00 - 17:00 uur