Band

Brullend koper, vlammende stokken en scheurend hout! Speel mee in de wereld van klank, tempo, ritme en teamwork! Ga op avontuur met spannende en uitdagende optredens door heel het land!

Moeilijk? Nee!!  

Het instructieteam neemt je stap voor stap mee in de technieken zodat jezelf kan ontwikkelen naar het niveau wat het beste bij jou past. Als team leren we van elkaar, klinken we voller, staan we sterker en doen we samen een stapje meer. Niemand zit bij ons op de bank!  

Vanaf 7 jaar kan je al deel uitmaken van de band. Vind je het leuk om iedere week iets uitdagends te doen en nieuwe technieken te leren. Kom kijken en speel mee! 

Wat ga je leren:
– het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument:
– het gebruikmaken van de juiste technieken;
– het lezen van het notenschrift;
– het spelen van herkenbare melodieën en/of ritmes;
– concentreren, vooruitdenken en ontwikkeling van de grove en fijne motoriek;
– zelfexpressie, creativiteit, discipline en uithoudingsvermogen;
– naar elkaar luisteren zodat samenspel mogelijk is;
– het bespelen van je instrument in het team voor een publiek;
– het lopend bespelen van je instrument;
– het uitvoeren van afgesproken bewegingen op een bepaald moment (exercitie). 

Ons doel is het vermaken van jezelf, het publiek, je teamgenoten en het ondersteunen van maatschappelijke projecten door middel van het maken van muziek op blaas- en slaginstrumenten. Hierin zijn we een unieke vereniging die voornamelijk buiten optreedt. Een open vereniging binnen het spel van <1>. Altijd vooruitstrevend en volgend van de laatste technische en sociale ontwikkelingen. 

De blazers krijgen een instrument in bruikleen mee naar huis, de slagwerkers krijgen stokken en een luxe Practice-Pad in bruikleen mee. Zodat er naast de wekelijkse training is er veel ruimte is om op andere momenten in de week te spelen. 

Tijdens optredens dragen we de bandfit, met repetities je eigen vrijetijdskleding. 

De band heeft ook een eigen website: scoutingzettenband.nl